duminică, 29 mai 2011

Sapphire

Sapphire Technology este o companie cu sediul la Hong Kong, ce produce placi video pentru calculatoare si statii de lucru, placi de baza, TV tunere, playere audio digitale si televizoare lcd.

Produsele Sapphire sunt bazate pe unitatile de procesare grafica ATI, iar pentru placi de baza folosesc chipset atat AMD cat si Intel. Compania este cel mai mare furnizor de placi video bazate pe AMD din lume.

Sapphire a fost prima companie care a comercializat o placa video cu o interfata multimedia de inalta definitie (HDMI).


Sapphire a fost prima companie care a comercializat o placa video care are o viteza core clock de 1000 MHz (1 GHz), prin lansarea Atomic Edition Sapphire HD 4890.

Locatii de productie

Incepand din 2007, Sapphire are doua locatii de productie in Dongguan, China certificate ISO 9001 si ISO 14001 ce au o capacitate lunara de productie de 1,8 milioane de placi video. In mai 2005 locatia de productie avea o suprafata de aproximativ 250.000 m² utilizata independent de 16 linii de productie.

Procesul de fabricatie

Sapphire cumpara printed circuit boards (PCB), partea principala de la o placa grafica de la un contractant extern. Urmatorul pas este plasarea de componente surface mount device (SMD).

Acest lucru este realizat complet automatizat de catre o masina de plasare Lipitul se realizeaza cu ajutorul metodei de lipit reflow. Se foloseste apoi tehnologia ATI pentru plasarea memoriei si GPU necesare pentru placa video respectiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu