duminică, 29 mai 2011

Leadtek

Leadtek este o companie taiwaneza, infiintata in anul 1986, ce produce placi grafice, tunere TV, camere web si de supraveghere, sisteme GPS.


Istorie
Leadtek a fost infiintata pe 24 octombrie 1986 de catre K. S. Lu, care este pana astazi Presedintele companiei. Inca de la inceput Leadtek s-a axat in principal pe segmenul de cercetare si dezvoltare pentru a scoate pe piata solutii noi atat in ceea ce priveste placile de baza, cat si placile video.


Primele produse comercializate au fost placile video EGA si placile de baza in format AT. Placile video au primit numele generic de WinFast, iar pana in 1990 Leadtek era deja cunoscuta pentru seria WinFast care o va consacra din acest moment pe piata solutiilor grafice pentru PC-uri.

La jumatatea anilor '90 Leadtek a scos pe piata primele serii de tunere TV, precum TV Plus 300 sau Smart TV, primul tuner standalone, si placi de captura, precum VmatePro. In anul 1994 Leadtek incepe sa dezvolte, alaturi de Ministerul taiwanez al Economiei, prima sa placa grafica 3D, cu mult inaintea competitiei. De asemenea, in 1998 intra si pe piata navigatoarelor auto GPS.

In anul 1999 Leadtek este listata la bursa, dupa ce incepand cu 1996 implementase un nou sistem de control care sa indeplineasca standardele ISO9001. Leadtek a fost de altfel primul producator taiwanez de placi grafice care sa fie listat la bursa [2] . La inceputul anilor 2000, Leadtek a sistat sa mai produca placi de baza, concentrandu-se asupra dezvoltarii solutiilor grafice, a tunerelor TV si a sistemelor GPS.

Datorita relatiei speciale pe care o are cu NVIDIA (Leadtek este partener unic al NVIDIA in sud-estul Asiei), producatorul taiwanez a reusit mereu sa fie cu un pas inaintea competitiei, mai ales datorita faptului ca detine monopolul folosirii chipurilor NVIDIA in zona cea mai activa a lumii in ceea ce priveste productia de electronice.

Notorietate

Produsele pentru care Leadtek a devenit cel mai cunoscut, fiind lider de piata, sunt tunerele TV. Seria de tunere s-a largit extrem de mult incepand cu finalul anilor '90. Leadtek produce tunere interne si externe, cu sau fara procesare hardware, compatibile cu semnal analog si/sau digital, si tunere standalone, care pot functiona fara a fi conectate la unitatea centrala.

In prezent compania Leadtek este impartita in trei divizii: Computer Product Business Unit, care produce tunerele TV si placile video, divizia Wireless Communication care este axata pe module GPS si receivere si divizia Audio/ Video, care produce camere IP si Video Telefoane.

Leadtek in Romania

Leadtek este prezent pe piata romaneasca din anul 2000 cu majoritatea produselor sale: placi video, tunere TV, camere web. Pentru ca detine cea mai importanta cota de piata pentru tunerele TV in Romania, Leadtek ofera pentru tara noastra suport tehnic printr-un site dedicat . De asemenea a infiintat si un club special pentru detinatorii de tunere Leadtek.

Produse disponibile in Romania

Placi video:


WinFast PX8400GS
inFast PX8500GT
WinFast PX8600GT
WinFast PX8600GTS
WinFast PX8800GT
WinFast PX8800GTS
WinFast PX9600GT
WinFast PX9800GTX
WinFast PX9800GX2

Tunere TV:

TV 2000XP
PVR2100
PVR3000
PXDVR3200
DTV Dongle H
DTV 200 H
TV Pro II

Camere web:

ICAM 100M
ICAM 200MA

3 comentarii:

 1. Salutare,

  Reprezint echipa sitului www.rosurf.net si am venit cu o propunere.
  Doriti ca site-ul dumneavoastra sa fie mai vizitat, sa apara in motoarele de cautare mai rapid?
  Noi te putem ajuta GRATIS! Nu se percepe nici o taxa! La activarea contului primesti 5000 credite pentru situl tau,
  iar in fiecare zi se ofera bonusuri aleatorii.
  Daca doresti sa iti promovezi situl GRATIS, viziteaza www.rosurf.net .
  ATENTIE: ACEST MESAJ NU ESTE SPAM!!! DORIM CA TOTI UTILIZATORII SA BENEFICIEZE DE PROMOVARE GRATUITA!

  Cu respect,
  RoSurf Network

  RăspundețiȘtergere
 2. ITFest 2013 a dat drumul la înscrieri!
  De acum ai şansa să te înscrii la Concursul de proiecte, Workshop-uri și LAN Party-ul din cadrul ITFest 2013!
  Concursul de proiecte reprezintă o parte importantă din cadrul ITFest. Aici elevi și studenți din întreaga țară au ocazia să se întâlnească într-un mediu care facilitează schimbul de experiență sau idei și, binenînțeles, să își prezinte lucrările, fiind recompensați în funcție de valoarea acestora.
  Căutăm proiecte din următoarele domenii:
  - Programare (inclusiv web)
  - Design (media și web)
  - Aplicații mobile
  - Jocuri
  - Hardware
  Te poţi înscrie cu un proiect realizat de tine, sau într-o echipă de maxim 5 persoane.
  Termenul limită pentru înscrierea unui proiect este 24 februarie, așa că nu mai aștepta și înscrie-te! Vei avea șansa să câștigi unul din premiile oferite de sponsorii noștri!

  Dacă vrei să înveți ceva nou te așteptăm să te înscrii la Workshop-urile noastre. Acestea vor avea următoarea tematică:
  Mobile Development : Android, Windows Phone 8, iOS
  Game Development
  Antreprenoriat în IT
  Data limită pentru înscrierea la un proiect este 4 martie, dar locurile sunt limitate așa că grăbește-te și înscrie-te!

  Dacă vrei să te distrezi și să demonstrezi că ești cel mai bun jucător de DOTA 2, LOL sau FIFA 11 te așteptăm să te înscrii la LAN Party, unde vei întâlni mulți alți tineri dornici de reușită. Pe lângă faptul că poți demonstra că ești cel mai bun, primele 3 locuri vor câștiga și câte un premiu.

  ITFest 2013 va avea loc între 6 şi 10 martie, la Timişoara!

  Pentru mai multe detalii și pentru înscriere intră pe www.itfest.ro .

  RăspundețiȘtergere
 3. Cele mai bune placi video! Intotdeauna imi sunt de ajutor pentru optimizarea site ului meu de rent a car Bucuresti.

  RăspundețiȘtergere